За мен

Казвам се Нина Косева-Ицовска. Най-сетне откликнах на старо свое, а и дълго разпалвано отвън намерение, да създам блог, в който да публикувам информация за професионалните си занимания, статии в тази връзка, както и лично творчество.
Според една от дипломите ми съм магистър по Философия. В ранната си младост мислех наистина философски, ала с влизането си в университета открих дълбоката бездна между академичната и живата философия, което погаси любовта ми към първата. Джон Бейнс вярно е отбелязал, че „традиционното знание не променя същността на съществото, а само увеличава информационния му багаж”. И така, минах през студентските години с писмените си работи, които се радваха на успех, докато игнорирах знанието, което не ми носеше познание.
Според друга своя диплома съм магистър по Журналистика, като това е и сферата, в която съм работила, преди да си намеря мястото. Любимата ми работа по тази специалност, макар най-кратка, беше в списание за приложна психология. Пишех статии с психологическа окраска, което отговаряше на вътрешната ми настройка. Вълнувах се от перспективата да се занимавам в дълбочина и неакадемично с психология някой ден.
Работила съм в печатни и електронни издания, а известно време и като ПР в музикална компания.
След срещата с мъжа ми и различните ни обучения по йога, започнахме заедно да преподаваме, отначало на деца, а после и на възрастни.
Интегралният коучинг, по който се обучавах към Интегрална академия Унгария, ме увлече, като по време на учебния процес често откривах буквални съответствия с личните си прозрения и интуиции, особено по оста Изток – Запад. Успях да затвърдя някои свои генерални осъзнавания на тема духовност.
Много обичам да работя с Усъвършенствана енергийна психология на Фред Гало, по която също съм преминала сертифицирано обучение, организирано, както и горното, от Института за интегрално развитие.
В работата си с клиенти тъся собствен път да съм ефективна, той определено е основан и на личния ми опит.

Пиша от малка, на пресекулки през годините. Художествена образност на ранното ми перо в последствие отстъпи на философско мислене и писане, а по-късно предните две се обърнаха в нещо съвсем трето. Имам разпилени във времето успехи на олимпиади, мои стихове и есета са публикувани във вестници и сборници в родния ми град, печелила съм национален конкурс за есе. Преди няколко години издадох малка стихосбирка.

Завършени обучения:
– Философия и Журналистика в СУ „Климент Охридски”
– Едногодишен Йога курс – Йогийски науки в Унгария (сертифицирано обучение) и допълнителни обучения
– Множество курсове и семинари по йога
– Йога за деца към БФЙ, сертифицирано обучение
– Йога за деца по други системи

– Курс по кинезиология за деца и възрастни
– Курс по Валдорфска педагогика
– Интегрален коучинг към Интегрална академия Унгария – сертифицирано обучение
– Усвършенствана енергийна Психология по Фред Гало – сертифицирано обучение
– Кратки подходи в психотерапията – сертифицирано обучение

– Сертифициран треньор по Емоционална Интелигентност

– Обучение по Енергийна медицина по системата на Дона Идън

– Обучение по EFT и TFT