7 години кампания „Веселите зъбки“ на Билка.

Забавно-образователната инициатива на Билка продължава да помага за денталното здраве на най-малките в цялата страна

  С подарък за децата – жизнерадостна песничка в изпълнение на актрисата Весела Бабинова, стартира кампанията на Билка „Веселите зъбки“. В тазгодишната си инициатива Bilka цели да превърне миенето на зъбките в още по-забавна игра. Подаръкът за малчуганите е допълнен и със специално разработен анимационен клип, който освен да усмихва децата, им помага да изградят полезен навик за цял живот.

Специална онлайн игра пък ще излъчи мъниците, които се справят най-добре с миенето на зъбки. На сайта www.bilkaofrkids.com родителите им ще могат да разкажат забавна история от ежедневния процес, да я обрисуват в снимки и да участват за някоя от специалните награди на Bilka.

Повече от 7 години Bilka развива своя проект-кауза „Веселите зъбки“. Едноименният забавно-образователен спектакъл прави ежегодни турнета в детски градини, читалища, училища и площади в цялата страна, за да популяризира каузата и да помогне на повече деца да преодолеят страха от посещението при стоматолог.

По развлекателен игрови начин децата научават как да мият зъбите си и защо е важно да го правят. От 2011 г. досега спектакълът „Веселите зъбки“ е представян повече от 350 пъти в различни градове у нас.

Данните за България, цитирани в Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 години, разработена за периода 2015-2020 г., посочват, че нивата на разпространение на зъбния кариес у нас са много по-високи от глобалните цели за орално здраве,  заложени от Световната здравна организация.

Само 28.87% от 5-6 годишните деца у нас са свободни от кариес. Процентът при здравите деца на възраст 12 години е 21.31%, а делът на 18-годишните без кариес е едва 8.31%. Освен това 2/3 от децата на 18 години страдат от заболявания на венците и пародонта, а всеки четвърти от тях има един изваден постоянен зъб.

Изводите от проведеното национално епидемиологично изследване показват още наличието на зъбна флуороза и незадоволителна устна хигиена. Това предопределя и необходимостта от повишаване на познанията на родителите и децата чрез различни инициативи, които мотивират и образоват. 

Bilka е приела за своя кауза тази статистика да остане в историята.

Инициативата е част от социално-отговорната политика на компанията за насочване на вниманието на родителите и децата към спазването на оралната хигиена от най-ранна детска възраст.

Допълнителна информация:

Билка Лайфстайл ООД е производител на козметични и профилактични продукти на базата на естествени активни съставки. Компанията е специализирана в развитието на продуктови линии, базирани на отличителни маркетингови концепции, което отговаря на нуждите на съвременните динамични потребители, насочени към природосъобразния начин на живот.

През 2011 г. Bilka създададе серията детски пасти за зъби Bilka Homeopathy. Продуктите са изцяло натурални, предназначени за орална хигиена при подрастващите над 2 и 6 години. Серията е безвредна и природосъобразна, а продуктите са приятни на вкус.

Научете повече на: http://bilkalifestyle.com

 

Вашият коментар